Image Alt

Destinations

5 Ház Borbirtok

Lokáció:

Az 5 Ház Borbirtok a Somló hegy északi lankáin, közvetlenül a vár alatt fekszik szőlőültetvények gyűrűjében. A birtok szobáiból páratlan kilátás nyílik a tájra, tiszta időben még az Alpokaljáig is ellátni. A birtok maga a nyugalom szigete, a természet közelsége valódi kikapcsolódásra ad lehetőséget. A birtokról közvetlenül túraútvonal indul a várba és a Somló Guide-unk pedig számtalan természeti csodát tartalmaz. Ígérjük, hogy páratlan naplementékből sem lesz hiány!

Stílus és design:

Présházak mindegyike saját tematikával rendelkezik, modern elegancia, fiatalos lendület és természetközeli vidéki báj jellemzi a szobákat. Az egyedien, gondosan kurált tárgyakkal berendezett présházak komfortot és nyugalmat sugároznak az otthonosság jegyében.

Szervíz és szolgáltatás:

Privát wellness - Vendégek számára privát szauna és kültéri jakuzzi használatot biztosítanak 2 órás idősávokban. Nyári időszakban elérhető panorámás napozóterasz is.

Piknikkosár - Két fő részére igény szerint rendelhető piknikkosarat, amely friss, szezonális tartalmát a birtok egész területén élvezhetik a vendégek. Sőt! Egy nagyobb kirándulásra is magukkal vihetik.

Borkóstoló - Vezetett borkóstoló teljes pincebejárással és 5 tétel kóstolásával.

Farm to bedroom - ágyba vitt pezsgős reggeli
Az ágyba vitt reggelit 2 fő részére készítjük.

Információk

Szoba – A birtokon egy hálószobás és két hálószobás présházak várják a slow turizmus szerelmeseit. A szobákhoz tartozó teraszon ülve csodálhatjuk a Somló hegy lankáit. Földszinti szobák különlegessége, hogy borospince tartozik hozzájuk. Az öt házból álló mini komplexum mindegyik szobája más stílus szerint lett berendezve – afrikai hangulat, francia kisváros, zene és különböző színek kavalkádja szolgált ihletforrásul. Az egyes tárgyak és dekor elemek tudatosan kuráltak, és egy-egy személyes történetet hordoznak ami igazán otthonossá és egyben autentikussá teszik a tereket.

Gasztronómia – Az 5 Ház Borbirtok filozófiáját a lokális szemlélet határozza meg: minden alapanyagot amit lehet, maximum 40 km sugarú körből szerzik be helyi gazdáktól, piacokról és családi vállalkozásoktól. Az egyes fogások elmaradhatatlan összetevői a friss, szezonális alapanyagokon túl a helyben fermentált zöldségek, házi kompótok és lekvárok.

További információk:

Felnőttbarát szállás:
A vendégek maximális nyugalmának biztosítása végett, illetőleg üzleti filozófiájára, valamint a Birtok adottságaira tekintettel 14 éven alattiakat nem áll módukban fogadni. Kivételt képez ez alól a teljes Birtok lefoglalásának esete.
Kutyabarát szállás:
A birtokon 2 présház is kutyabarát (Olaszrizling présház földszinti és emeleti szobák valamint a Furmint présház két hálószobás szintje), melyekbe matracos kutyaágyat és kerámia tálakat készítenek be érkezéskor a kis kedvenceknek.

További szállások a Bakancslista
Magyarország ajánlásával

5 Ház Borbirtok
Hotel Botanica
Szépkilátás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on