Image Alt

Blog

Házak tövében megbújó titkos japán kert Budapesten

Budapest tele van rejtett gyöngyszemekkel, bakancslistás helyekkel. Idegenvezetőként és utazásért rajongó, turizmusban dolgozó emberként kifejezetten imádom azokat a természeti vagy építészeti csodákat, amik nem, vagy alig kapnak nyilvánosságot. Mutatok nektek egy számomra nagyon kedves helyszínt, amit mindenképpen szeretnék a figyelmetekbe ajánlani: ez a zuglói Japánkert, amely a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola kertjében helyezkedik el, a forgalmas Mogyoródi út egyik keresztutcájában. 

 

A zuglói japánkertet a híres kertész és tanár, az iskola alapítója, Varga Márton tervezte és építette 1928-ban. A kertet még a japán Takamacu herceg és felesége is felkereste, az általuk adományozott ajándéknövények utódai pedig máig is élnek. 

A kert 3000 négyzetméteren terül el, alapja pedig egy nagyjából 200 négyzetméter nagyságú, erősen tagolt partvonalú tórendszer.

A távol-keleti parkba 500Ft/fő összegért cserében tudsz belépni hétfőtől vasárnapig 10-20 óra között. Ha szeretnél romantikázni a kedveseddel, vagy csak simán kikapcsolódnál, lelassulnál közel a természethez, akkor ezt a helyszínt mindenképpen tedd fel a bakancslistádra.

Tudtad❓ Japán kertettel talákozhatsz a Margitszigeten, az Állatkertben, továbbá Szentendrén is, azonban a zuglói az egyetlen, ahol a japán császári család is tiszteletét tette.



Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on